top of page

St. Michael's COV-AID tukee The Old Brewery Missionin työtä kodittomien auttamiseksi


Alkaessamme suunnitella tätä kampanjaa, meille oli heti selvää, että haluamme tukea niitä sisariamme ja veljiämme, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet asunnottomiksi. Siksi tämänkertainen 1000 dollarin St. Michael’s COV-AID -lahjoituksemme ohjataan ystävillemme Old Brewery Missionissa!

Kahden montrealilaisen naisen jo vuonna 1889 perustama Old Brewery Mission on kasvanut soppakeittiöstä Quebecin suurimmaksi kodittomien miesten ja yhdeksi koko Kanadan suurimmista kodittomien naisten avustusjärjestöistä. Joka vuosi järjestö auttaa noin 4000 ihmistä rakentamaan elämäänsä uudelleen muun muassa asunto- ja terveyspalveluiden kautta. Koronaviruskriisi iskee kodittomiin lähimmäisiimme erityisen kovaa. Monilla heistä on jo ennestään terveysongelmia ja perussairauksia ja esimerkiksi yömajoissa, jotka ovat usein jo valmiiksi liian täynnä, on lähes mahdotonta pitää huolta 2 metrin turvaväleistä. Tämän pandemian aikana Old Brewery Missionin kaltaiset järjestöt ovat koordinoineet työtään yhdessä kumppaneidensa kanssa varmistaakseen, että kaikista kodittomista pidetään huolta. Tähän työhön on kuulunut väliaikaisten tilojen pystyttämistä eri puolille kaupunkia sekä päiväkeskusten, yömajojen ja jopa joidenkin hotellien tarjoamista turvallisiksi tiloiksi heille, joilla ei ole paikkaa, minne mennä. Monet näistä väliaikaisista tiloista pyörivät Old Brewery Missionin asiantuntevien työntekijöiden voimin. Myös vanha Royal-Victoria -sairaala on otettu käyttöön, jotta koronavirustartunnan saaneille kodittomille voidaan taata turvallinen paikka eristäytyä.

Poikkeuksellinen tilanne on pakottanut myös Old Brewery Missionin sopeuttamaan työtään. Järjestön kaikissa toimipisteissä huolehditaan turvaväleistä ja huolelliseen siivoukseen on keskitytty entistäkin tarkemmin. Kaikki, jotka ovat voineet siirtyä työskentelemään kotoaan, ovat niin tehneet. Suurin osa Old Brewery Missionin työvoimasta tekee kuitenkin edelleen kellon ympäri töitä etulinjassa varmistaakseen, että kaikilla asunnottomilla on mahdollisuus saada esimerkiksi ruokaa, terveydenhoitoa ja henkistä tukea. Koronaviruksen takia Old Brewery Mission on joutunut perumaan kaikki suunnitellut varainkeruutilaisuutensa, jotka normaalisti tarjoavat järjestölle äärimmäisen tärkeän tulonlähteen. Samaan aikaan järjestön menot ovat pandemian vuoksi kasvaneet, joten nyt on erityisen tärkeää tukea heidän arvokasta työtään!

Mélissa Bellerose, joka työskentelee Old Brewery Missionin viestintävastaavana, kertoo, että St. Michael’s COV-AID -lahjoituksemme auttaa kodittomia miehiä ja naisia pysymään turvassa tässä kriisissä ja takaa, että heidän perustarpeistaan voidaan edelleen huolehtia. Joka päivä Old Brewery Missionin keittiö esimerkiksi valmistaa yli 1000 annosta ruokaa, joista liki puolet pakataan ja jaetaan kodittomille ympäri kaupunkia. Jokainen dollari on tärkeä sen varmistamiseksi, että näitä palveluita voidaan edelleen tarjota.

”Old Brewery Mission on ikuisesti kiitollinen tuestanne ja Pyhän Mikaelin suomalaisen evankelis-luterilaisen seurakunnan avokätisyydestä. Myötätuntonne Montrealin haavoittuvaisessa asemassa olevia asukkaita kohtaan on todella sydäntälämmittävää. Vaikka haluammekin pitää kaikki turvassa tämän kriisin keskellä, meidän päämääränämme on edelleen saada pitkäaikainen kodittomuus Montrealissa loppumaan. Visionamme on kaupunki, jossa haavoittuvaisessa asemassa olevat ihmiset eivät enää ole niin heikossa asemassa ja jossa jokaisella on paikka, jota kutsua kodiksi. Me emme voi toteuttaa tätä visiota ilman teidän apuanne. Kiitos, että olette mukana tässä työssä!”, Bellerose lisää.

Myös sinun lahjoituksesi voi muuttaa maailmaa! Jokainen Old Brewery Missionille tehty pienikin lahjoitus auttaa järjestöä turvaamaan elintärkeät palvelut kodittomille lähimmäisillemme.

Miten voit lahjoittaa? Internetissä osoitteessa https://oldbrewerymission.thankyou4caring.org/pages/mission-accomplished-donation-form?_ga=2.94400156.1827250959.1587570227-1287835968.1573570584 TAI Puhelimitse soittamalla numeroon 514 788-1884 ext. 255 (ma–pe klo 8–16) voit tehdä lahjoituksen käyttämällä luottokorttiasi.

TAI

Lähettämällä shekin osoitteeseen

Old Brewery Mission PO Box 278, Station Place D’Armes Montreal, Quebec H2Y 3G7

Mainitsemalla nimen St. Michael’s COV-AID lahjoituksesi yhteydessä autat meitä luomaan kestäviä suhteita näihin äärimmäisen tärkeää työtä tekeviin järjestöihin.

Lisätietoja Old Brewery Missionista löydät osoitteesta https://www.missionoldbrewery.ca/en/

St. Michael’s COV-AID haluaa rohkaista sinua tukemaan tätä tärkeää työtä ja jakamaan tätä tietoa edelleen esimerkiksi omassa sosiaalisen median kanavissasi! Pysykää terveenä, pysykää turvassa, rakastakaa lähimmäisiänne!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page