top of page

Kantelepopin kuningatar viihdytti Montrealissa

Tämä juttu toukokuun kantelekonserteista, työpajasta ja kantelejumalanpalveluksesta julkaistiin alunperin lokakuun 2019 Montrealin suomalainen -uutiskirjeessä. Halusimme lisätä jutun tänne kirkon blogeihin, jotta se löytyisi helposti uudelleen luettavaksi.

"Montrealin suomalaisten kevään tapahtuma- ja kulttuuritarjonnan huippuhetki koettiin toukokuun alkupäivinä, jolloin saimme vieraaksemme pop-kantelisti Ida Elinan. Artisti viihtyi kaupungissa useamman päivän, ja konsertoi sekä ICAO:lla että suomalaisella kirkolla. Ympäri maailmaa matkustava modernin kantelemusiikin lähettiläs taituroi iltakonserteissa cover-versioita tunnetuista pop-kappaleista kuten ABBA:n Mamma Mia, Adelen Skyfall ja Toton Africa, mutta yhtä vaikuttavia olivat Ida Elinan omasta kynästä syntyneet laulut sekä perinteiset suomalaiset sävelet. Konserteissa koettiin monipuolinen läpileikkaus Ida Elinan musiikista, ja artisti esitteli yleisölle myös kiehtovan instrumenttinsa: hänen matkassaan kulkee mittatilaustyönä tehty ainutlaatuinen konserttikantele, josta löytyvät rummut, ylimääräinen kieli ja mikrofonit. Aurinkoinen Ida Elina sai innostettua yleisön mukaan lauluun ja tanssiin, ja jälkimmäisessä konsertissa hänet saatiin taputettua viisi kertaa uudestaan lavalle! Kummassakin konsertissa encore-kappaleena kuultiin meitä montrealilaisia varten valmisteltu Leonard Cohenin Hallelujah -tätä et muuten löydä YouTubesta, ainakaan vielä! Konserteista saatiin poikkeuksetta positiivista palautetta, ja levykauppa kävikin vilkkaana kirkon eteisessä samalla kun Ida Elina jakoi nimikirjoituksiaan ja poseerasi konserttiväen kanssa. Kaukaisin konserttivieraamme oli saapunut Manitobasta asti tervehtimään suosikkiartistiaan!

Konserttien välissä Montrealin kanteleryhmä piti työpajan Ida Elinan kanssa. Kahdeksan kanteleensoittajaa kokoontui harjoittelemaan Ida Elinan ohjauksessa hänen omaa Laivat-lauluaan. Intensiivisen työpajan päätteeksi ryhmä oli valmis säestämään Ida Elinaa sunnuntain jumalanpalveluksessa, josta kehkeytyikin todella erityinen ja lämminhenkinen tilaisuus. Kaikki musiikki säestettiin kanteleella, pastorina toimi Hilla Lahtinen, jolla on Ida Elinan kanssa yhteistä historiaa Oulaisten nuorisokuoron ajoilta. Musiikintäyteinen viikonloppu päättyi iloiseen puheensorinaan yhteisen sunnuntailounaan äärellä.

Kaiken kaikkiaan toukokuinen viikonloppu oli mieleenpainuva. Ida Elinan valoisa olemus loi intoa ja iloa yhteisöömme. Hän toi mukanaan ihanaa, nuorta energiaa Montrealin kevääseen."

Marjo Piltonen & Iitu Vuokila, kuvat Samuli Vuokila

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page